Reiki leraar/master worden

Zelf Reiki leraar worden
Misschien ben je al een hele tijd bezig met Reiki. En ben je intussen zo ver gekomen dat je zelf ook graag Reiki zou willen doorgeven.
Belangrijk hierin is je motivatie en visie op begeleiding van potentiële cursisten.

Opleiding op afstand
Belangrijk voor jou zal ongetwijfeld de begeleiding zijn en op welke wijze de opleiding zal plaatsvinden. En uiteraard de kosten. Als Reiki leraar wil ik je aanmoedigen vanuit je eigen visie en leren vanuit intuïtie te gaan werken. De opleiding kun je op afstand volgen, het is wel handig dat je tenminste voor een praktijkdag naar Ameland kunt komen. Het een of ander zou ook kunnen via Skype en Facebook call maar persoonlijk contact vind ik bij deze opleiding toch handiger. De praktijkdag(en) zou je kunnen combineren met een verblijf op ons mooie eiland. Je komt hier ongetwijfeld tot rust, een mooie combinatie om je opleiding te voltooien.

Studiemateriaal en boeken
De aanschaf en het lezen van enkele Reiki boeken zijn een verplicht onderdeel van de opleiding tot Reiki leraar.
Vanuit het studie materiaal zullen er ook schriftelijke huiswerkopdrachten gegeven worden.

Extra optie
Een optie is dat je je eigen Reiki cursusmappen gaat schrijven en deze voor feedback en/of voor correctie aan mij voor gaat leggen. Dit kan dus ook wel deel uit maken van de (aanvullende) opleiding maar kan ook pas gebeuren als je toe bent aan lesgeven. Uiteraard mag je ook mijn materiaal gebruiken, maar dan wel graag o.v.v. mijn naam.

Aangepast aan persoonlijke situatie
Voordeel hiervan is dat je je de theoretische stof helemaal eigen maakt . Is je interesse gewekt neem gerust contact op en vraag een informeel telefonisch of Skype/Facebook gesprek aan. Dan kunnen we je persoonlijke situatie bespreken. De opleiding kan hieraan aangepast worden. Ook het studietempo is variabel en staat niet vast. Je moet rekenen op ongeveer een half tot een heel jaar. Uitzonderingen daar gelaten.

Reikimaster/leraar
Studenten van Mikao Usui deden er heel erg lang over om het volgende niveau te bereiken.
Je bent niet zomaar klaar met je spirituele ontwikkeling. Of en hoe en wanneer het mogelijk is om als mens verlichting te bereiken is een groot vraagstuk. Daarom praat ik zelf liever over Reiki leraar. Je bent niet opeens een master, omdat je Reiki 3 hebt afgerond. Deze ontwikkeling gaat m.i. ons hele leven lang door. De term master komt ons daarom voor mijn gevoel niet gauw toe.  Ik gebruik deze term wel om het niveau van de Reiki opleiding aan te duiden.